Home » Werkstress

Werkstress

Werkstress – Meer dan een miljoenwerkstress mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. Dat kan duizend-en-een oorzaken hebben en zich manifesteren in even zoveel symptomen. Maar de mensen die er mee te maken kregen, hebben één ding gemeen: als ze er eerder over hadden gesproken met hun omgeving, thuis en op het werk, dan was het waarschijnlijk nooit zo ver gekomen. Daarom is het belangrijk om werk-stress bespreekbaar te maken.

Week van de Werkstress

Werkstress is een optelsom van factoren en er is niet één oplossing om werkstress te voorkomen: er zijn veel knoppen waar je aan kunt draaien. Daarom gaan we op zoek naar 99 oplossingen tegen werkstress. Met voldoende buffers (dingen die je energie geven) kun je, ook met een hoge werkdruk, een burn-out voorkomen. Meer bewegen of gezonder eten kan zo’n buffer zijn. Soms kan de oplossing ook ingrijpender zijn en kun je bijvoorbeeld je werk-privébalans bespreken met je leidinggevende.

Bedrijven zetten werkstress op de kaart

In het hele land organiseren bedrijven activiteiten om werk-stress aan te pakken en het werkplezier te vergroten. Ook jouw organisatie kan meedoen. Vorig jaar waren er meer dan 100 bedrijven actief. Sluit jouw organisatie zich dit jaar ook aan? Of heeft jouw organisatie een oplossing tegen werkstress?

  • Deelnemen aan de Week van de Werkstress?
    Klik hier om mee te doen aan dit initiatief van duurzameinzetbaarheid (Op weg naar duurzame inzetbaarheid is een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid).
  • Laat zien dat je meedoet!
    Via deze link kun je posters en het logo van de Week van de Werkstress downloaden. Gebruik ze online of print de posters uit en hang ze op je werk op!
  • Tijdens de Week van de Werkstress versturen we dagelijks een nieuwsbrief.
    Bekijk de pdf via deze link en stuur de nieuwsbrief door aan je collega’s of zet hem op het interne communicatiekanaal van je organisatie.

 

99 oplossingen tegen werkstress

Denk en praat mee over wat je kunt doen om te zorgen dat je minder werkstress ervaart. Of wat je werkgever zou kunnen doen om het werkplezier te verhogen.

werkstress

 

 

Bron:http://www.duurzameinzetbaarheid.nl/
Op weg naar duurzame inzetbaarheid is een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.